Mensen uit Kampen


Mensen uit Kampen


‘Mensen uit Kampen’ wil je een kijkje geven achter een voordeur. Soms met een heel diep verhaal
maar het kan ook een luchtig verhaal van herkenning zijn.
Door de jaren heen bouwen we zo met elkaar aan verhalen van gewone kampenaren die samen
geschiedenis schrijven.
Heb je een mooi stukje met een passende foto mail dan naar het8stewerk@gmail.com.

‘Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt’ (John Lennon, Beautiful Boy)


Mensenlevens laten zich niet plannen. Het kan iedereen gebeuren dat alles zomaar ineens anders loopt dan je dacht. Hier vind je twee verhalen van mensen die dat overkwam. Het 8ste Werk wil er zijn voor mensen zoals zij met veiligheid, verbinding en onderdak. Want dat geeft de kracht in mensen een kans. Een springplank naar betere tijden.

Donker huis met kerst

De koude wind dringt diep door in mijn wangen als ik na het werk van de trein naar mijn huis fiets. Het is een week voor kerst en het is donker en koud. Onderweg zie ik in een aantal huiskamers een kerstboom staan. Het ziet er gezellig uit met die lichtjes. Ik trap wat harder want ik heb het koud en verlang naar de warmte. Zoals elke dag zal het een drukte van jewelste zijn als ik thuis kom. Mijn kleine manneke komt altijd meteen naar me toe gerend als ik thuis kom. Dan hangt hij aan mijn been en doet hakkelend zijn beklag over zijn drie grote zussen. Hij wil vaak meteen opgetild worden en vertelt zijn belevenissen van de hele dag in een aantal flarden van zinnen…. Lees meer

Drie onmogelijke jaren

Anne appt mij, “heb jij het nummer van Martijn?” Ik app terug. “Nee, maar Tom misschien wel, ik kijk even in zijn telefoon.” Tom is mijn vriend. Ik loop zachtjes naar boven waar hij slaapt na zijn nachtdienst en pak zijn telefoon. Ineens zie ik een sms’je  van een onbekende vrouw. Ik lees het en ineens is alles anders. De grond zakt onder mijn voeten weg… Boos maak ik hem wakker. “Wat flik je me nou, wie is dit en waarom stuurt zij jou dit?” Hij ontkent. Heeft geen idee en weet niet hoe het in zijn telefoon komt. Maar ik geloof hem niet want ik heb al langer het gevoel dat er iets niet klopt. Ik kon mijn vinger er nooit op leggen, maar nu ineens wel. Dit sms’je bevestigt wat ik eigenlijk al weet en wordt het begin van ons einde… Lees meer

%d bloggers liken dit: