Het 8ste Werk


Springplank naar betere tijden

Wij, Gea Overweg en Jaap Boersma, startten vijf jaar geleden met eeTze. Een succesvol vrijwilligersproject dat draait om verbinding tussen mensen en aandacht voor elkaar. Nog steeds ontvangen wij elke donderdag zo’n vijftig mensen die behoefte hebben aan gezelligheid en een luisterend oor. In de afgelopen jaren hebben wij vaak gezien hoe mensen plotseling in de problemen kunnen raken en hoe moeilijk het kan zijn om weer uit die situatie te komen. Op basis van die ervaring starten wij nu Het 8ste Werk. Preventief tijdelijk onderdak zodat mensen de draad weer op kunnen pakken. Een springplank naar betere tijden.

Waar we voor staan

Een kleinschalige leefgemeenschap, gebaseerd op ‘naoberschap’. Dat betekent ruimte, tijd en een veilige omgeving voor mensen die dat in een moeilijke periode van hun leven nodig hebben. Met tijdelijk onderdak in een zelfstandig huurappartement krijgen zij weer kans op een toekomst en terugkeer in de maatschappij.

Waar we voor gaan

Inclusief leven; iedereen doet ertoe. Maar ook er simpelweg zijn, de tijd en rust nemen voor de ander. Ons erf delen met andere mensen voor een ontmoeting tussen stad en platteland. In het 8ste Werk leven wij ecologisch, dus duurzaam en dichtbij de natuur. Daarmee willen wij een inspiratiebron zijn voor anderen.

%d bloggers liken dit: