Noaberschap

28 mei 2019, Stentor regio Kampen

Volgens wethouder Jan Peter van der Sluijs past het project goed binnen het sociaal domein. ,,Het is een soort opvangplek voor mensen die even tot rust komen, die bijvoorbeeld in een scheiding liggen en zo de kans krijgen om hun leven op de rails te krijgen’’, omschrijft de wethouder die aanpak. 

Initiatief

Het 8e Werk is een initiatief van Jaap Boersma en Gea Overweg uit IJsselmuiden, die eerder al het sociale initiatief ‘Eet Ze’ van de grond tilden. Het stel gaat nu ook in de boerderij aan de Zwartendijk wonen, en is blij met de gemeentelijke bijdrage. ,,We maken geen gebruik van zorgindicatie, maar zetten in op Noaberschap’’, legt Gea Overweg uit.

Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © FS20190618

Lees hele artikel hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: