Het 8ste Werk

 In September 2014 zijn wij, Jaap Boersma en Gea Overweg, begonnen met ons privé-initiatief eeTze. Dit initiatief is ontstaan vanuit ons innerlijk dilemma, nl: we willen ons verbinden met de buurt en er voor de ander zijn, maar we hebben zo weinig tijd. ‘Tijd hebben voor de buurt’ was de belangrijkste reden om eeTze op te zetten. We hebben tijd gemaakt door minder te werken en terug te gaan naar 1 inkomen. We nemen nu genoegen met minder inkomen, maar we kunnen er meer zijn, in en voor de buurt.

In de afgelopen 4,5 jaar hebben we gezien hoe de levens van veel mensen, om allerlei uiteenlopende redenen, uit balans raken. We hebben mogen ervaren hoe fijn het is om dan een plek te hebben waar je naar toe kan gaan en waar je gewoon jezelf mag zijn en mag merken dat je er weer toe doet en dat je bijdraagt aan de samenleving. Ook hebben we mogen zien dat het belangrijk kan zijn dat je in een veilige setting weer andere mensen mag leren kennen.

EeTze, waar wekelijks 50-60 bezoekers komen (> 2000 p. jr.), heeft zich ontwikkeld tot een gemeenschap, een beweging waarin mensen naar elkaar luisteren, elkaar opzoeken, elkaar hulp bieden en er voor elkaar zijn. De ervaring die we hebben opgedaan door eeTze heeft ons aangemoedigd om het concept uit te breiden, zodat mensen ook kunnen mee-wonen, kunnen mee-werken en kunnen mee-genieten. Het 8ste werk is een verdere ontwikkeling van eeTze.