Het 8ste Werk
Wat betekent: Het 8ste werk?
Het 8ste werk is als naam is voortgekomen uit de 7 werken van barmhartigheid waar de huidige Paus een 8ste aan heeft toegevoegd namelijk: De zorg voor de schepping. Het gaat hierbij om de zorg in brede zin voor mens en natuur en vooral in hun samenhang.
Een tweede uitleg komt uit de joodse traditie waar het getal 8 staat voor een nieuw begin. Na de eerste volle week volgt een nieuwe week.
En het adres is ook Zwartendijk 8.
 
Waarom kiezen jullie dit logo?
Het logo is een schilderij van Vincent van Gogh. Hij schilderde de knowilgen op zo'n manier dat je er iets menselijks in ziet. Knotwilgen worden ieder jaar geknot en groeien dan weer opnieuw uit. Hij schilderde het in 1888.
 
Wanneer kan ik me aanmelden voor een appartement?
Daarvoor is het nu nog te vroeg. We hopen dat we na de zomer 2020 de eerste appartementen klaar hebben voor verhuur. Zodra we zicht hebben op een datum zullen we via deze website een aanmeldformulier beschikbaar maken.
 
Hoe kan ik mee-doen?
Fijn dat je dat vraagt. We hebben verschillende manieren om mee te doen:
Mee-werken: bv. als vrijwilliger in het onderhoud van de tuin en de werkplaats. We zullen de komende jaren ook heel wat grote en kleine delen moeten verbouwen en zoeken handige klussers.
Doneren: We zijn op zoek naar financien voor diverse plannen die we kunnne realsieren door samen de schouders er onder te zette. We willen steeds maximaal hergebruiken en zoeken mensen die hun overtollige spullen willen delen maar soms zijn er ook gewoon geld nodig.
 
Zijn jullie ANBI?
Nog niet maar we zijn bezig deze aan te vragen en hopen dat in 2019 rond te maken. Donatie in het hele jaar 2019 zijn dus aftrekbaar. (bij goedkeuring)
 
Hoe financieren jullie deze investeringen?
We hebben hiervoor de stichting opgericht die de verbouwing en investeringen gaat realiseren. We zullen werken met eigen middelen, we verwachten subsidies van o.a. de provoincie, we gaan crowdfunden en we zullen ook een hypotheek aanvragen voor de bouw van de appartementen.
 
Crowdfunding? Kan ik mee doen?
We willen in het tweede deel van 2019 starten met een crowdfunding campagne om de verbouwing van de appartemeneten te financieren. In principe gaat om leningen en/of donaties waarmee je kunt bijdragen aan het realseren van deze droom.
Via deze website houden we je op de hoogte.
 
 Ik heb ideeen, waar kan ik deze kwijt?
Onder het kopje contactgegevens zie je een formulier voor contact. Vul deze gerust in en we zullen daarop reageren, of stuur gewoon een mail naar.......